Aktuelle saker

Publisert 19. aug. 2022 11:08

Avdeling for logistikk (LOG) og avdeling for økonomi og samfunnsvitenskap (ØS) arrangerer introduksjonsdag for alle nye års- og bachelorstudenter mandag 22. august i Molde og Kristiansund.

Bilde  av Anna of the North
Publisert 10. aug. 2022 15:08

Onsdag 17. august starter det nye studieåret ved Høgskolen i Molde.  Borte er antallsbegrensninger og kohorter.  Nå inviteres det til konserter, grillpartyer, rebusløp og mange andre morsomme og sosiale aktiviteter.  I Molde er det ingen ringere enn Anna of the North som vil være hovedattraksjonen på åpningskonsertensom starter kl. 21.00, mens Ballinciaga opptrer i Kristiansund uken etter.

Publisert 25. mai 2022 13:28

Studiemiljøprisen deles ut hvert år under den offisielle åpningen av studieåret.  Årets vinner blir kunngjort onsdag 17. august.  Prisen består av et diplom og en gavesjekk på kr. 15.000, gitt av Sparebanken Møre.

Bilde av Solveig Karin Bø Vatnar
Publisert 3. mai 2022 11:24

Krisesentersekretariatets rettighetspris 2022 ble høytidelig tildelt Solveig Karin Bø Vatnar under årsmøtemiddagen til Krisesentersekretariatet den 26. april.  (Gjengitt med tillatelse fra Krisesentersekretariatet)

Publisert 3. mai 2022 10:14

(PRESS RELEASE  FROM PUBLICATION ACADEMY, MAY 2, 2022)

MOLDE, Norway, May 2, 2022

Molde University College (MUC) has launched an innovative, university-wide training program aimed at increasing faculty and students' advanced academic writing and publishing skillsets. The 2022-2023 MUC Publishing Course is being offered in partnership with Publication Academy, the premiere online learning suite used in over 25 countries by professionals seeking to become thought leaders by expanding their skills in academic writing, technical communication, and grant writing. Taught by world-renowned publishing experts from prominent institutions including Harvard, Oxford, and Cambridge, each Publication Academy program is carefully designed to meet best practices in eLearning and journalology, resulting in curricula proven to increase scholarly productivity across professions and cultural backgrounds. 

En smilende og fornøyd rektor Steinar Kristoffersen ved Høgskolen i Molde.
Publisert 27. apr. 2022 11:00

Vi må si oss svært fornøyd med søkertallene i år.  Vi går tilbake noe etter vedvarende oppgang de seks foregående årene.  Men tilbakegangen kan forklares med at to av de mest populære studiene ikke er med på Samordna Opptak i år. Deltidsstudiet i sykepleie har ikke opptak i år, mens deltidsstudiet i vernepleie er flyttet over til lokalt opptak, sier rektor Steinar Kristoffersen ved HiMolde.

Faksimile fra Fontene.no
Publisert 15. mars 2022 13:13

Den tredje tirsdagen i mars, hvert år på den internasjonale sosialarbeiderdagen, deler FO ut Sosialarbeiderprisen. FO er fagforeningen for sosialarbeiderne med over 32.000 medlemmer. Prisen i år går til May Østby.

Bilde av statsråd Ola Borten Moe.
Publisert 22. feb. 2022 15:16

Del en av det planlagte ministerbesøket til Molde og Kristiansund, mandag 28. februar, går ut grunnet situasjonen i Ukraina og regjeringsmøter.  Dag to av besøket, går som planlagt i Kristiansund.  Bakgrunnen for besøket var bl.a. å gjøre seg bedre kjent med høgskolens virksomhet i Molde og Kristiansund og planer for framtiden.

Bilde fra kontraktssignering
Publisert 1. feb. 2022 14:37

Devoldholmen Utvikling AS og Høgskolen i Molde signerte i dag leiekontrakt for høgskolens areal i første byggetrinn av Campus Kristiansund, som etter planen åpner dørene høsten 2024. Dette er en svært viktig milepæl i Campusutviklingen. 

Bilde av deltakerne under oppstartssamlingen.
Publisert 19. jan. 2022 15:40

I sju av ti partnerdrap i Norge er det en voldshistorikk før drapet skjer, og i omtrent like mange tilfeller har offeret og gjerningspersonen vært i kontakt med hjelpeapparatet på forhånd. Forskingsprosjektet MANREPORT vil blant annet prøve å finne ut om flere av disse drapene kunne blitt avverget.

Publisert 18. jan. 2022 18:20

Høgskolen i Molde har fått utlevert et begrenset antall hurtigtester til bruk for selvtesting. Studenter og ansatte som har vært i nærkontakt med husstandsmedlem, eller tilsvarende, som har fått påvist smitte, kan henvende seg til Studentservice i Molde og 3. etasje Høgskolesenteret i Kristiansund for å få utlevert hurtigtest.