Første studentbedrift etablert ved høgskolen i Molde

Fem vernepleierstudenter har etablert en studentbedrift med ambisjoner om å lage en aktivitetskalender for Molde. Målet er å inkludere de med behov for tilrettelegging, altså en oversikt over aktiviteter som ALLE kan delta på.  

Gruppebilde av teamet

Fra venstre: Lars Øyvind Baltzersen, Anne Botslagen, Julian Buckholm Taknæs, Ane Emilie Julbø, Susanne Hopsdal Davanger, Frida Myhre Sponås, Joakim Alexander Malme Gjelsvik, Birnir Egilsson og Maria Krabbe Ranvik.  

Foto: Aksel Sandvik

– Målet er å synliggjøre alle gode og tilrettelagte lavterskeltilbud gjennom en aktivitetskalender, som skal gjelder for alle i kommunen, uansett sosioøkonomisk bakgrunn, og ulike forutsetninger, sier kommunikasjonsansvarlig Julian Buckholm Taknæs. 

– Vi er fortsatt i veldig tidlig fase, men vi har gjort kartlegginger de siste ukene, og ser at det finnes massevis av gode tilbud i Molde, men det finnes ingen lett måte å få oversikt over dem på. Det ønsker vi å gjøre noe med! 

Studentene har vært i kontakt med kinoen i Molde, som arrangerer seniorkino, og vil ta kontakt med paraidretten for å få oversikt over aktuelle tilbud for de med nedsatt funksjonsevne. 

Historisk øyeblikk 

Det er første gang noen ved Høgskolen i Molde etablerer en studentbedrift, så det er et visst historisk sus over samlingen hos Protomore i Kunnskapsparken.  

Studentbedriften registreres som en egen juridisk enhet i Brønnøysundregistrene, og innen 12 måneder må den avvikles med årsrapporten sendt til Ungt Entreprenørskap. 

De fem medlemmene i studentbedriften kommer fra flere steder i landet: Leder Frida Myhre Sponås fra Steinkjer, nestleder Susanne Hopsdal Davanger fra Bergen, økonomiansvarlig Ane Emilie Julbø fra Molde, HR-ansvarlig Joakim Alexander Malme Gjelsvik fra Malmefjorden og kommunikasjonsansvarlig Julian Buckholm Taknæs fra Kristiansund.  

De går alle fem på vernepleierstudier på tredje året.

God hjelp på veien 

For å komme i gang og sikre riktig fremgang, får de god hjelp av profesjonelle rådgivere. Representanter fra Protomore og Ungt Entreprenørskap hjelper bedrifter i startfasen.

Birnir Eigilsson er forretningsutvikler i Protomore, med lokaler i Kunnskapsparken som er en del av campus på Høgskolen i Molde. Han er svært ivrig over å få ta del i utvikling og etablering av den første studentbedriften som springer ut fra høgskolen. Birnir oppmuntrer den unge bedriften til å delta i «Kickstart», et program Protomore arrangerer utover de neste månedene. Her vil de få hjelp til å spisse ideen bak selskapet.  

Teamet vil også få kontakt med forskningsmiljøer, bedrifts- og inverstornettverk som kan hjelpe dem på vegen.  

Lars Øyvind Baltzersen er daglig leder ved Ungt Entreprenørskap Møre og Romsdal, og leder studentbedriften gjennom de første steg inn i etableringen av eget selskap. Han roser studentene for å tenke nytt, og viser til eksempler fra liknende foretak i fylket.  

–  Alle vil ta dere godt imot når de får vite dere er en studentbedrift, dere kommer til å få en heiagjeng hos potensielle samarbeidspartnere, sier han. 

Anne Botslangen, førsteamanuensis på avdeling for helse- og sosialfag er engasjert støttespiller. Hun oppfordrer studentene til å kombinere skriving av bacheloroppgavene med erfaringer de nå gjør seg i arbeidet med bedriften.  

Les mer om vernepleiestudiet 

Emneord: ungt entreprenørskap, Vernepleierutdanning, etablering studentbedrift Av Yngve Hustad Reite
Publisert 26. jan. 2024 15:41 - Sist endret 30. jan. 2024 09:05