English version of this page

Studiestart og registrering - Steg for steg

Før studiestart er det viktig at du setter deg inn i hva du trenger å gjøre for å få de rette tilgangene som student ved HiMolde.

Aktivere brukerkonto

For å få tilgang til høgskolens systemer må du aktivere din brukerkonto. Det er viktig at du aktiverer brukerkontoen din for å få tilgang til alle systemer du trenger i din studiehverdag.

NB! Du vil i tillegg til velkomst e-post/sms motta en egen e-post med lenke til selvaktiveringsportalen vår. Du vil ikke kunne aktivere din brukerkonto før du har mottatt denne e-posten.

NB! Husk studentnummer og passord - dette trenger du for hele studieløpet.

Registrering og oppmelding til høstsemesteret

Studentweb bruker du til å se og godta din utdanningsplan, melde deg opp til undervisning, se dine karakterene samt å opprette faktura for semesteravgift m.m.

Logg inn på Studentweb – Bruk Feide-pålogging og benytt samme brukernavn (studentnummer) og passord du satte under aktiveringen av brukerkonto

  • Du må akseptere elektronisk: regler og retningslinjer vedr. eksamen, regler vedr. bruk av kilder, retningslinjer vedr. referanser og litteraturlister samt bibliotekets låneregler.
  • Vi anbefaler at du aksepterer utveksling av eksamensresultat med andre institusjoner og rapportering til felles låneregister.
  • Husk! Du må selv generere din egen faktura for betaling av semesteravgift i Studentweb under fanen betaling.
  • Du skal registrere deg til undervisning og vurdering i hvert enkelt emne. Dette gjelder også for bachelorstudenter i sykepleie og vernepleie (unntatt studenter som startet høsten 2019). Frist for oppmelding er 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

Sjekk følgende i Studentweb under "Min profil":

  • Sjekk at din hjemmeadresse stemmer.
  • Legg inn semesteradresse
  • At epost og mobilnummer er korrekt.

Dersom ditt mobilnummer og private epostadresse er registrert i Kontakt og reservasjonsregisteret, kan du selv endre dette ved å klikke på lenken "Oppdater mobilnummer og den private epostadressen" som ligger under Min profil. Du kan også ta kontakt med studentweb@himolde.no hvis noe av informasjonen ikke stemmer.

Betale semesteravgift, søke stipend og lån

Alle studenter må betale semesteravgift.

Du kan søke om lån og stipend gjennom lånekassa. Før lån og stipend blir utbetalt, må du ha betalt semesteravgift. Semesteravgift er på kr 745, -, og skal betales til Høgskolen i Molde. Faktura med kidnummer genereres i Studentweb. NB. Pass på at du bruker riktig KID når du betaler.

Frist for å betale semesteravgiften er 1. september for høstsemesteret og 1. februar for vårsemesteret.

Søk stipend og lån hos Lånekassen. Du må betale semesteravgiften for å få stipend og studielån.
Frist: 
1. september (høst) og 1. februar (vår).

Studentbevis

Studentbeviset kommer i form av mobil-app
Studentbeviset viser at du er aktiv student og gir deg bl.a. rabatt på buss, tog og andre tjenester. For at studentbeviset skal være gyldig må du ha fullført studentregistreringen og betalt semesteravgiften. 

Pålogging i app: Logg inn med samme brukernavn og passord som du bruker i Studentweb og Canvas.

Bestilling av adgangskort: Alle nye studenter kan få utstedt adgangskort etter å ha betalt semesteravgift og fullført registering. Adgangskortet gir deg tilgang til campus og brukes som lånekort på biblioteket. Kortet brukes også til utskrift og kopiering.

Er du nettstudent eller har vært student ved Høgskolen i Molde tidligere trenger du ikke (nytt) adgangskort. 

Canvas - din digitale læringsplattform

Etter du har meldt deg opp til undervisning og vurdering på Studentweb får du tilgang til dine undervisningsemner i Canvas. Her kan foreleser legge ut forelesningsnotater, artikler, øvingsoppgaver, videoer, beskjeder m.m. Canvas er også tilgjengelig som app for både iPhone og androidtelefoner. Viktige beskjeder postes på Canvas, så følg med.

Support Canvas: canvas@himolde.no

Koble deg til trådløst nett på campus

Du finner trådløst nett på hele Høgskolen i Molde. Se veiledningen og koble deg til på fra laptopen, nettbrettet eller smarttelefonen din.

Publisert 27. sep. 2018 16:50 - Sist endret 15. sep. 2021 12:28