Digitale vitnemål

Studenter vil fra våren 2022 automatisk få tilsendt digitale vitnemål etter avsluttet bachelor- og mastergrad. Videreutdanninger og årsstudium får digitale kompetansebevis, mens studier av mindre omfang, som enkeltemne, dokumenteres med karakterutskrift. Doktorgradskandidater og internasjonale studenter får vitnemålet i papir.

Skal du søke opptak til en utenlandsk utdanningsinstitusjon eller arbeide utenfor Norge, hvor det er et krav om vitnemål og Diploma Supplement på papir? Du kan da bestille papirvitnemål med henvendelse til studentweb@himolde.no. Det vil ta ca 3 uker å ferdigstille et vitnemål på papir.

Hva er et digitalt vitnemål?

Et digitalt vitnemål er et vitnemål i PDF med en digitalt sikret signatur. Signaturen er gyldig så lenge man ikke forsøker å endre dokumentet.

Les mer om digitalt signerte dokumenter på vitnemålsportalen (vitnemalsportalen.no).

Hvor finner jeg vitnemålet?

Når ditt vitnemål blir utstedt vil det bli gjort tilgjengelig for deg i Vitnemålsportalen og i Studentweb. Du vil alltid kunne hente vitnemålet ditt her, også etter at du er ferdig med studiene ved HiMolde.

Hvordan vet jeg at jeg har fått vitnemålet?

Når vitnemålet ditt er publisert digitalt vil du få beskjed på epostadressen du har registrert i Studentweb. Vi sender også informasjonen til din epostadresse ved HiMolde, men den vil du miste tilgang til etter 30 dager.

Hvordan bruker jeg det digitale vitnemålet mitt?

Du kan sende/dele/laste opp vitnemålet ditt til dem som har behov for det. Når man søker jobb i dag må man normalt laste opp en fil som viser vitnemålet sitt. I stedet for å scanne vitnemålet eller få en «rett kopi», kan du nå bare sende filen med vitnemålet ditt.

Har du søkt utdanning i Norge trenger du normalt ikke gjøre noe. De fleste utdanningsinstitusjonene henter vitnemålet (graden) din automatisk inn i systemet sitt sammen med alle karakterer. Du kan dele resultatene med arbeidsgivere direkte fra vitnemålsportalen.

Hvorfor digitale vitnemål?

Digitalt vitnemål gjør det enklere for deg å dele med potensielle arbeidsgivere og utdanningsinstitusjoner, som i dag krever at du leverer vitnemålet digitalt. Overgang til digitalt vitnemål bidrar også til at HiMolde når sine bærekrafts- og digitaliseringsmål.

Publisert 12. apr. 2022 14:23 - Sist endret 31. mai 2022 13:50