Åpen forelesning: «Krigsherren i Kreml» med Aage Storm Borchrevink

Hvordan kunne lederen av vårt store naboland bli så mektig og farlig? Aage Storm Borchgrevink har fulgt Russland og president Putin tett de seneste tjue årene. Nå bruker han sin kunnskap om mannen og landet til å skrive om Putin som politisk leder. 

Bilda av boken Krigsherren i Kreml.

Aage Borchrevink har nylig skrevet boken "Krigsherren i Kreml, Putin og hans tid"  

Mange har fryktet Vladimir Putin, men få hadde forventet den brutale invasjonen av Ukraina. Aage Storm Borchgrevink, har skrevet en kortfattet og levende biografi om Russlands president. Det er en fortelling om det moderne Russland, fra familien Putins tragedier under annen verdenskrig, gjennom oppveksten i Leningrad og frem til Sovjetunionens fall, som også ble alvorlig for KGB-agenten Putin. Etter et blaff av frihet på 1990-tallet, strammet Putin grepet og bygget et Russland med velstand for de få og ambisjoner om å gjenoppstå som stormakt.

Forfatter Aage Borchrevink holder åpen gjesteforelesning på Høgskolen i Molde, onsdag 30. november. Foto: Olav Bakken

Om foredragsholderen

Aage Storm Borchgrevink (f. 1969) er forfatter med en rekke utgivelser bak seg, både sakprosa og skjønnlitteratur. Han debuterte med romanen Arkivene i 2000, som ble nominert til P2s romanpris og Natt&Dag-prisen. For En norsk tragedie; Anders Behring Breivik og veiene til Utøya (2012) fikk han Kritikerprisen for årets beste sakprosabok. I 2019 ga han ut Giganten: fra Statoil til Equinor: historien om selskapet som forandret Norge og i 2022 kom den kritikerroste Krigsherren i Kreml. Putin og hans tid på Kagge Forlag.

Arrangementet er et samarbeid mellom Bjørnsonfestivalen og Høgskolen i Molde.

Publisert 4. nov. 2022 13:33 - Sist endret 4. nov. 2022 13:46