Oppstartseminar for prosjektet MANREPORT

I samband med oppstarten av forskingsprosjektet MANREPORT - Avvergeplikt i møte med partnervold, vert det arrangert eit seminar i Molde, 11. og 12. januar 2022.

Frå prosjektsøknaden:

"MANREPORT-IPV er et tverrfaglig forskningsprosjekt som tematiserer profesjonsutøveres avvergeplikt i møte med partnervold. Prosjektet vårt er et svar på en sentral samfunnsutfordring. I Norge er partnervold definert som et folkehelseproblem som har omfattende helsemessige og samfunnsøkonomiske konsekvenser. Prosjektet vårt involverer tjenesteforskning og undersøker det horisontale samspillet (jf. programplan kap. 3.3) mellom seks profesjoner i helse-, sosial- og justissektoren som har nøkkelroller knyttet til både å forebygge eller å respondere på partnervold. Videre undersøker vi hvilke holdninger og erfaringer to grupper hjelpesøkende (voldsutsatte og voldsutøvere) til avvergeplikt i forhold til partnervold"

Prosjektet er tidlegare vore omtalt på høgskulen nettsider.

Til oppstartseminaret kjem prosjektdeltakarar frå dei ulike samarbeidsinstistuasjonane.  Desse er Høgskulen i Volda, Høgskolen i Molde, Krisesentersekretariatet, Politihøgskolen og Oslo Universitetssykehus.

Emneord: Avvergeplikt, partnervold
Publisert 5. jan. 2022 12:37 - Sist endret 5. jan. 2022 12:44