Omstridde tiltak for å redusere bilbruk i byer - Forskningsdagene 2023

For å nå klimamålene må vi reise mindre med bil, spesielt i urbane områder. Personbiler bidrar til mye C02-utslipp, og selv om strategisk politisk arbeid pågår med å redusere utslippene, øker fortsatt andelen biler på veiene. Hva sier forskningen om hvilke tiltak som fungerer? Vi inviterer til populærvitenskapelig foredrag med Lisa Hansson, professor i samfunnsplanlegging og påfølgende debatt på innbyggerlaben Innom.

Plakat med portrettfoto av prof. Lisa Hanson og et foto av biler i bygate.

Foredrag: 30 min
Åpen diskusjon i etterkant

For å nå klimamålene må vi reise mindre med bil, spesielt i urbane områder.

Personbiler bidrar til mye C02-utslipp, og selv om strategisk politisk arbeid pågår med å redusere utslippene, øker fortsatt andelen biler på veiene.

I dette foredraget beskriver Lisa Hansson tiltak som kan tas i bruk for å redusere bilbruk, og spesielt tiltak relatert til parkering - som fjerning av parkeringsplasser og innføring eller økning av parkeringsavgifter. Disse tiltakene er ikke populære og fører ofte til debatt.

Foredraget tar Hansson tar utgangspunkt i pågående forskning om politikk, innbyggeremedvirkning og protester mot parkeringstiltak og frigjøring av gaterom.

Etter foredraget vil Mette Holand ved Innbyggerlaben fortelle om hvordan det jobbes med bilbruk i SmartMolde og leder en åpen diskusjon med publikum.

Gratis inngang, ingen påmelding.
Velkommen!

Arrangør

Høgskolen i Molde, Smart Molde og Forskningsdagene
Emneord: Samfunnsøkonomi, bærekraft, transport, samfunnsplanlegging, klima
Publisert 15. sep. 2023 14:50 - Sist endret 15. sep. 2023 14:51