Ingunn Norderval besøker Høgskolen i Molde 16. august

Tidligere førsteamanuensis ved Høgskolen i Molde, Ingunn Norderval, kommer til Molde i anledning av at hun har samlet sine publikasjoner – bøker, artikler, kronikker mv. – og i forbindelse med dette også skrevet om sitt liv og arbeid. Nå vil hun gi denne samlingen i gave til biblioteket på Høgskolen i Molde. I anledning overrekkelsen av gaven vil hun også holde et åpent foredrag med tittelen “Fra Tana til Molde – en reise med forviklinger”.

Bilde av Ingunn Norderval.

Ingunn Norderval besøker Høgskolen i Molde, onsdag 16. august.  Foto: Nettavisen.

Ingunn Norderval (f. 1930) er pioner innen forskning om norske kvinners politiske representasjon. Hun fikk sin doktorgrad ved University of Washington i USA i 1971, og deler av avhandlingen kom ut på norsk i 1973 (se: Ingunn Norderval Means: Kvinner i norsk politikk. Cappelen). Siden har hun gitt ut flere bøker, og publisert artikler om nordisk politikk og kvinnepolitiske spørsmål i fagtidsskrifter og bøker, også i USA og Canada, hvor hun bodde i mange år.

På slutten av 1970-tallet kom hun tilbake til Norge og ble ansatt som førsteamanuensis i statsvitenskap ved Dh Molde. Der var hun drivkraften for å utforme et studium i statsvitenskap – i en tid da det ellers kun var mulig å studere statsvitenskap ved UiO og UiB.

I Molde ble hun også aktivt medlem av Arbeiderpartiet, og var bl.a. fylkespolitiker i Møre og Romsdal i fire perioder, og leder av Arbeiderpartiets kvinneutvalg i Romsdal i flere år.

I 1999 flyttet hun til Oslo, der hun har fortsatt sitt politiske virke som representant for AP. Som pensjonist har hun bl.a. skrevet boka Nobelkomiteen og kvinnene 1901-1960, som ble utgitt av Internasjonal kvinneliga for fred og frihet i 2015. Forlaget Dignity Press ga ut en oppdatert utgave av boka i 2021 med tittelen Women and the Nobel Peace Prize. 

Gaveoverrekkelse og åpent foredrag

I anledning av overrekkelsen av gaven holder Ingunn Norderval et foredrag, som alle er velkommen til å høre:

“Fra Tana til Molde – en reise med forviklinger”
Tid: Onsdag 16. August kl 11.00-12.00
Sted: Rom A-2.136 (dvs 2. etasje i A-bygget).

Vel  møtt!

Publisert 9. aug. 2023 14:36 - Sist endret 9. aug. 2023 14:39