PopVit: om sorg

Førsteamanuensis Ingrid Hogstad og psykolog Nina Tangstrøm deg som tilhører inn i et rom for refleksjon omkring tap og sorg i menneskelivet.

 

 

Hva gjør vi når vi sørger over tap i livene våre? Finnes det en riktig måte å sørge på?

I dette Popvit-arrangementet inviterer Førsteamanuensis Ingrid Hogstad og psykolog Nina Tangstrøm deg som tilhører inn i et rom for refleksjon omkring tap og sorg i menneskelivet. Ingrid og Nina kombinerer vitenskapelig kunnskap om sorg med sine faglige, kliniske og personlige erfaringer med sorg og sørgende mennesker, til å reflektere over hvordan sorg er både personlig og kulturelt. De vil snakke om hvordan det å sørge «sunt» forutsetter at man både orker å bli emosjonelt konfrontert med tapets realitet, og også klarer å orientere seg mot å etablere et nytt liv etter tapet.

Ingrid Hogstad er førsteamanuensis ved avdeling for helse- og sosialfag ved Høgskolen i Molde, hvor hun underviser ved bachelorutdanningen i vernepleie. Hun er utdannet med en master i psykologi fra UiO (2012) og doktorgrad i Helse- og sosialfag ved Høgskolen i Molde (HiM) og Høgskolen i Volda (2021). Doktorgradsarbeidet hennes handlet om profesjonelles møter med små barn som opplever alvorlig sykdom og død hos en forelder. Andre sentrale forskningstema har vært barns forståelse av døden, barns sorg og kulturelle forståelser av barn og barndom. Ingrid har blant annet erfaring fra barnehage, psykisk helsevern for barn og unge (BUP), og som gruppeleder for sorggrupper for barn ved Sorgstøttesenteret, Ahus.

Nina Tangstrøm er utdannet psykolog fra Universitet i Oslo (2014), og har siden spesialisert seg innen psykodynamisk orientert terapi. Hun jobber i dag hovedsakelig med voksne klienter ved den private klinikken Rosenhoffpsykologene, men har arbeidserfaring både fra psykisk helsevern for barn og unge og fra rusfeltet. Ved siden av sin kliniske praksis underviser Nina jevnlig ved Oslo Nye Høyskole. Hun har også jobbet som gruppeleder ved Sorgstøttesenteret, Ahus, sammen med Ingrid. Alle møtene med barn og ungdom i sorg har bidratt til en særlig interesse for sorgarbeid i terapirommet. 

Ingrid og Nina kombinerer vitenskapelig kunnskap om sorg med sine faglige, kliniske og personlige erfaringer med sorg og sørgende mennesker, til å reflektere over hvordan sorg er både personlig og kulturelt. De vil snakke om hvordan det å sørge «sunt» forutsetter at man både orker å bli emosjonelt konfrontert med tapets realitet, og også klarer å orientere seg mot å etablere et nytt liv etter tapet

Arrangementet er gratis, men du må hente ut en gratisbillett - det gjør du her.  

 

Publisert 8. mai 2023 12:25 - Sist endret 20. sep. 2023 09:48