English version of this page

Rektordebatt 2023

Valget er ditt! Hvem skal styre Høgskolen i Molde den kommende perioden? En presentasjon og debatt blir holdt den 29. mars klokken 12:00. Her vil rektor- og pro-rektorkandidatene presentere seg.

Portretter av rektorkandidater ved HiMolde 2023. Foto.

Presentasjon av kandidatene

Velkommen til debattmøte med rektorkandidatene 29. Mars kl 12.00-14.00 i auditorium A-1.020, studiested Molde.

LENKE TIL STRØMMING AV DEBATTEN 

Steinar W. Kristoffersen(56)

Jeg er utdannet i Informatikk fra Universitetet i Oslo og Lancaster (PhD) og har jobbet i instituttsektoren, som post doc ved UiO, programmerer, gründer og professor i informatikk ved Høyskolen i Østfold.

Jeg kom til HiMolde i 2014 (valgt rektor i 2017 og 2019). Jeg er styremedlem i Helse Midt-Norge RHF, Smartsky AS, Molde Næringsforum og SiMolde. Fra 2002 til 2010 var jeg Blindern Studenterhjems styreleder.

Som rektor har jeg fått anledning til å ha direkte dialog med flere av våre statsråder om viktige saker for høgskolen, for eksempel om nye studieplasser til helsefagene, bachelor i IT og digitalisering, og bachelor i rettsvitenskap, om internasjonalt samarbeid og Campus Kristiansund, og nå de siste årene om behovet for flere studentboliger og betydningen av sterkere satsing på høyere utdanning i vår region. Jeg var også med i ekspertutvalget som anbefalte endringer av reglene for akkreditering som universitet for regjeringen.

Privat er jeg mest opptatt av familie, friluftsliv med løping, langrenn og hund, men har også interesse for teater, musikk og politikk.

Elin Mordal (54)

Jeg er førsteamanuensis ved avdeling for helse- og sosialfag. Jeg er utdannet sykepleier med spesialutdanning som jordmor og en master i samfunnsendring, organisasjon og ledelse. I 2022 fullførte jeg en doktorgrad i helse og sosialfag. Jeg har vært ansatt ved høgskolen siden 2008, og jobbet før det mange år som sykepleier og jordmor i spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten. Gjennom ulike roller i høyskolen kjenner jeg organisasjonen godt, og i perioden 2015 - 2019 var jeg valgt ansattrepresentant i høgskolestyret.

Jeg er en lyttende person og vil som rektor legge vekt på tett dialog med ansatte og studenter og transparente prosesser. Sammen med den som blir valgt til prorektor vil jeg lede høgskolen i tett samarbeid med dekanene som kjenner avdelingene, utfordringene og mulighetsrommet godt.

Johann Roppen (55)

Gjennom 8 år som rektor i Volda har eg lært Høgskolen i Molde og fagfolka å kjenne som gode samarbeidspartar, særleg i oppbygginga av doktorgraden i helse- og sosial. Himolde har god utvikling i publisering og kompetanse, ikkje minst på grunn av over 20 år med doktorgrad i logistikk. Dette er med på å gjere det attraktivt å vere rektor ved Høgskolen i Molde Vitenskapelig høgskole i logistikk.

Som rektor ønsker eg å vere synleg, lyttande og tydleg:

Synleg betyr å vere til stades og å vere tilgjengeleg, og å kommunisere gjennom nyhendebrev kvar veke, i tillegg til andre kanalar.

Informerte tilsette gir grunnlag for gode diskusjonar, og då bør rektor vere lyttande.

Men til sist skal det takast beslutningar, og då må rektor vere tydeleg.

Mini-CV

  • Gift, 3 vaksne barn
  • Rektor ved Høgskulen i Volda (2015-2023)
  • Professor i journalistikk (2010), dr.polit UiB (2003), cand.polit. UiB (1992).
  • Forskingsleiar ved Møreforsking Volda (2002-2005)

Prorektor-kandidater

Jeanette Varpen Unhjem

Utdannet sykepleier og kriminolog med doktorgrad om profesjonelle grenser fra Universitetet i Oslo. Jobbet innen sikkerhetspsykiatri før jeg fikk jobb ved sykepleierutdanningen i 2008. Som lærer er jeg opptatt av at sykepleierprofesjonen trenger mangfold, og at vidt forskjellige studenter derfor kan bli like gode yrkesutøvere. Jeg har tro på at uenighet og nyanser er nødvendig for kunnskapsutviklingen. Høgskolen spiller en viktig rolle i å fremme kritisk sans hos studentene og i samfunnet rundt oss.

Jeg har et sterkt samfunnsengasjement, og er opptatt av hvordan høgskolen kan fylle samfunnsoppdraget både på kort og lang sikt. Jeg tror formidling og synlighet er avgjørende for at høgskolen skal kunne håndtere utfordringene som melder seg, både med tanke på rekruttering av studenter og ansatte, og med tanke på hvilke studieprogrammer høgskolen skal satse på.

Nøkkelen til mye er å legge til rette for at alle de flinke folka på høgskolen får gjøre det de er gode på, og det vil jeg gjerne bidra til.

Svein Bråthen

Jeg er professor i transportøkonomi ved høgskolen. Jeg var dekan ved avdeling for logistikk i perioden 2017-2020. Jeg er for tiden styremedlem ved Transportøkonomisk institutt, og jeg har erfaring fra diverse interne og eksterne styrer så vel som regjeringsoppnevnte ekspertutvalg. Jeg har omfattende undervisnings- og forskningserfaring, det siste blant annet for sentrale myndigheter, EU og OECD.

Jeg har en sterk tro på forsking og utvikling som et viktig redskap for å opprettholde og videreutvikle undervisning av topp kvalitet og for at høgskolen skal være en attraktiv kunnskapsbase for våre omgivelser. Jeg er opptatt av mennesker og at vi sammen skal kunne trives. Høgskolen er avhengig av svært gode fasiliteter for studentene, en velfungerende og fleksibel administrasjon så vel som et topp motivert vitenskapelig kollegium for å kunne komme dit vi ønsker. Jeg tror at min mangeårige erfaring med både forskning, undervisning og ledelse kan gi et bidrag i årene som ligger foran oss.


Rektordebatten er åpen for alle, og blir strømmet direkte til studiested Kristiansund.

Mulighet for å stille kandidatene spørsmål fra salen.

Rektor, prorektor- og styrevalg avholdes i løpet av våren 2023.

Se kandidatene som stiller til valg for høgskolestyret og lær mer om e-valg.

Emneord: rektorvalg, rektordebatt
Publisert 24. mars 2023 12:31 - Sist endret 9. apr. 2024 08:46