Studieopphold i utlandet (2023–2026)

Hovedspråket for studiet er norsk, mens pensum baseres på både norsk- og engelskspråklig faglitteratur og norske og engelskspråklige forskningsartikler. HiM har gode rutiner for opplæring i bruk av og tilgang til internasjonale databaser.

HIM samarbeider med universitet i og utenfor Europa, og er medlem av nordiske og internasjonale nettverk som åpner for konferanser og forskningsnettverk kandidatene kan delta i.

 

Det er gode rutiner for studentutveksling og informasjon om dette er tilgjengelig fra HiM sin webside. For innreisende utvekslingsstudenter vil emnet MHP740 (10 stp) Ledelse, tjenesteforbedring, innovasjon og helselogistikk utarbeides slik at det kan tilbys engelskspråklige kandidater. I tillegg åpnes det for individuell tilrettelegging basert på innreisende kandidaters studieprogresjon. For innreisende kandidater som behersker et skandinavisk språk er alle emner aktuelle.

 

Studieopphold i utlandet skal fortrinnsvis være ved institusjoner som høgskolen har samarbeidsavtaler med, men etter individuell vurdering kan kandidater selv etablerer kontakt med internasjonale universiteter. Utvekslingen kan være rettet mot teoriemner, klinisk praksis eller datainnsamling relatert til masteroppgaven. Emner som skal gjennomføres ved andre universitet skal på forhånd godkjennes gjennom tilpasning til tilsvarende emner, både med hensyn til nivå og faglig innhold, og til studieprogrammet ved HiM. Tidspunktet for utveksling avhenger av emne(r) i utvekslingsperioden.

 

Avdeling for helse- og sosialfag har samarbeidsavtale med flere aktuelle universitet, som for eksempel; University of East Anglia (England), University of Valencia (Spania), Hawassa University (Etiopia), og Malmö University (Sverige) og University College South Danmark. Med hensyn til klinisk praksis har vi lang erfaring med utreisende studenter i bachelor i sykepleie til Hawassa University, University of Valencia (Spania) og University College South Danmark. Det utvikles et nytt utvekslingsprogram, basert på samarbeid mellom Khon Kean University, Thailand og avdeling for helse og sosialfag HiM. Fagområder for samarbeid er folkehelse, helsesykepleie og pediatrisk sykepleie og omfatter studentutveksling, undervisning/lærerutveksling og forskningssamarbeid bachelorprogrammet, mastergradsprogrammet og Ph.d.

 

Med f.eks. Hawassa University er det etablerte forskningssamarbeid som kan videreutvikles og knyttes til helsefremming og forebygging blant barn, unge og deres familie/omsorgsgivere. Avdelingen har i fortsettelsen som mål å knytte seg til flere utvekslingsprogrammer via Erasmus og Nordplus, med stipendordninger.

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 7. juni 2024 04:40:57