Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på
 

Om HiM​​o​l​de​ / Aktuelt / For ansa​tte / For studentene / Biblioteket / Kontakt oss ​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
Aktuelt

«Molde, er det oppe i nord eller?»

Publisert: 12.01.2017 12:25:16
himoldes%20utsendte

​Høgskolen i Molde sine utsendte ambassadører. Fra venstre: Frida Bustad, Knut Olav Sørset, Jan Ragnvald Eide og Marte Owesen. Foto: Hans Solbakken

​Ikke alle hadde like god kunnskap om Høgskolen i Molde og regionen vår da våre utsendte møtte elever fra videregående elever fra Østlandet på årets første utdanningsmesse.

Tittelen er kanskje ikke illustrerende for den jevne østlendings kunnskaper om Høgskolen i Molde, men for svært mange var det første gang de fikk vite om hva HiMolde har å by på.


- Vi er verken den største institusjonen eller regionen, det er derfor enda mer viktig å være tilstede på slike messer for å markere oss. Det er de færreste som bestemmer seg for akkurat hvor de ønsker å studere mens de er på messa. Men det er viktig at vi sår et frø og blir et alternativ for alle som vi snakker med, sier informasjonskonsulent Jan Ragnvald Eide.


Han var sammen med studentambassadørene Marte Owesen, Knut Olav Sørset og Frida Bustad HiMolde sitt ansikt utad for over 15.000 besøkende ved utdanningsmessen på Lillestrøm. Høgskolesenteret i Kristiansund deltok også på samme stand.

marthe og kahootquiz.jpg 
- Marte Owesen kjører Kahoot-quiz for de fremmøtte.


Mange ble positivt overasket

- Vi møtte mange kritiske og oppegående ungdommer og det er veldig bra. Det er et betydningsfullt valg de står overfor og det er viktig at de skaffer seg god nok informasjon. Mange ble nok overasket over bredden i det faglige tilbudet vårt og det var flere som kom tilbake til oss etter første besøk for å snakke mer om juss og samfunnsfag og sport management. Vernepleie og sykepleie som tradisjonelt har hatt en veldig stor andel lokale søkere var det også en del interesse rundt.
Vi ble utfordret på hva det er som gjør oss spesielle og attraktive i forhold til alle de andre som deltok. Forhåpentligvis svarte vi godt nok for oss til at de som besøkte oss har oss som et av alternativene når de sender inn sin søknad til Samordna Opptak.

Brus som trekkplaster

himolde oskar sylte.jpg

  - Veldig mange fikk seg ny favorittbrus.

 

I tillegg til studiekatalog og en god prat fikk også de besøkende prøvesmake Oskar Sylte sin ananas- og pærebrus. Standen ble derfor godt besøk av elever som tidligere har bodd eller hadde slektninger i Romsdalsregionen og enda flere fikk seg en ny favorittbrus.

Sist oppdatert: 12.01.2017 12:38:19
Dele innhold