Oppdatert - Om koronaviruset

Publisert 27. mars 2020 13:23

Studenter vil få utbetalt stipend og lån for resten av semesteret sammen med utbetalingen for april. Det utgjør for de fleste 27 550 kroner. I tillegg får de som har mistet arbeidsinntekt på grunn av korona-krisen mulighet til å ta opp et ekstra lån på 26 000 kroner med Lånekassens gunstige betingelser. – Disse tiltakene vil gi studentene tilgang til ekstra penger raskt, sier forsknings – og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

Publisert 25. mars 2020 15:08

Vårt mål er at studentene skal få tatt sine eksamener på en god måte denne våren, og at vi skal være klare til å gi de et godt studietilbud til høsten. Vi er nødt til å vise hverandre mye tillit slik situasjonen nå er. Vi ber derfor studentene om å følge nøye med på den informasjonen som gis om eksamen. Eksamensplanen vil være klar i TimeEdit og StudentWeb senest 3. april.

Publisert 23. mars 2020 11:08

Nå kan studenter søke om lån og stipend for vårsemesteret 2020 helt frem til 15. april. – Mange har fått sin økonomiske situasjon snudd på hodet som følge av koronaviruset. Vi jobber på spreng med å finne gode løsninger for studentene. Første steg er å utvide søknadsfristen for å søke om lån og stipend. Det betyr at studenter som har basert seg på inntekter fra jobb, nå vil kunne få utbetalt studiestøtte for januar, februar og mars, og i tillegg være sikret inntekt i april, mai og juni, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).