Reisebrev

Reisebrev fra Christchurch

StrandNår jeg nå sitter og skriver om oppholdet i ettertid er det som om denne opplevelsen var et alt-for-kort eventyr. Jeg kan ikke legge skjul på at det ble utfordrende til tider, men tror at det er på grunn av nettopp de tidene at jeg sitter igjen med en sterk følelse av mestring.

Reisebrev fra Modena

Italiensk matNår det gjaldt mat så gikk det mye i pasta og pizza, i tillegg så hadde vi også ofte «aperitivo» sammen med andre studenter. Aperitivo er typisk i Italia, og dette kan beskrives som en slags buffet av mye forskjellig mat, hvor det serveres alt fra pasta, til ulike typer brød, osv.

Reisebrev fra Paris

Bilde middag

Ettersom mange av Erasmus studentene bodde på Cité Universitaire, ble det etter eget initiativ, arrangert felles middag en gang i uken. Her fikk hver nasjonalitet muligheten til å kokkelere og servere mat etter eget valg. Som dere ser i bildet under, ble dette en stor suksess, i tillegg til at det var en ypperlig mulighet til å bli enda bedre kjent med hverandre.

Reisebrev fra Ara, New Zealand

Naturbilde - New ZealandEr så glad for at jeg turte å søke om å dra på utveksling!
Jeg gru-gledet meg hele veien fra den dagen jeg fikk vite at jeg hadde fått plass og kunne dra, til den dagen jeg landet i Christchurch.

Reisebrev fra Nancy

Roland GarrosICN Business School er i Frankrike en Grandè École, disse er ofte privat skoler hvor skoleavgiften er ganske høy. Så vi som kommer dit som Erasmus studenter er heldige fordi vi går på ganske gode skoler gratis.

Reisebrev fra University of California, Berkeley

BerkeleyRangert  som  å  være  blant  de  topp  ti  beste  universitetene  i  verden,  lever  UC  Berkeley  virkelig  opp  til  forventingene.  Skolen  ligger  i  vakre  omgivelser  og  med  sine  store  biblioteker,  parker  og  kafeer  er  det  enkelt  å  tilbringe  tid  på  campus.  Det  foregår  alltid  noe  hyggelig  på  campusområdet!  Kunnskapsrike  og  inspirerende  professorer,  hyggelige  medstudenter  og  et    hav  av  ressurser  gjør  skolen  til  en  utmerket  atmosfære  for  studier.

Reisebrev fra Coventry

Fotballkamp Aston Villa - Manchester UnitedUtenom skolen så var det mye muligheter. Du kunne bli med i skolelag eller foreninger i mange forskjellige idretter. Det var litt over hundre stykker som var på prøvedag for Uni-laget i fotball. Det er veldig mange lag, så vi ble plukket ut etter nivå og nesten alle fikk seg et lag.

Reisebrev fra Augsburg

Kristiane på kampÅ studere i Minneapolis står igjen som en av de beste opplevelsene i mitt liv. Jeg sitter igjen med mange gode venner og minner, både fra skolehverdagen og fritiden. Studentmiljøet var bra, og det var veldig lett å få nye venner. Jeg føler også at jeg har utviklet meg både faglig og personlig og jeg er utrolig glad for at jeg var tøff nok til å dra fra kjæreste, venner og familie og vokse litt på egenhånd. Et opphold i Minneapolis anbefales på det sterkeste!

Reisebrev fra Dublin

Dunlin by nightSånn fungerer det i Irland. De er svært avslappet og stresser ikke med å fått noe gjort i dag, om de kan gjøre det i morgen. Eller helst i neste uke, eller år. De gav oss 4-5 måneder på å diskutere oppgaven i grupper, gjøre research og skrive en rapport om det vi hadde kommet fram til. Skolen jobbet på alle måter med å forberede oss på å komme ut i arbeidslivet.    

Reisebrev fra Paris

Stine utenfor Notre-DameFor å starte; det er aldri tid til å kjede seg i Paris! Uansett interesse så finnes det et hav av muligheter. Jeg hadde selvfølgelig en lang liste med ting jeg ville se og gjøre, men mest av alt ville jeg oppleve hvordan det var å bo i en av verdens fineste byer.

Reisebrev fra Townsville

Logo JCUJeg har lært så masse av denne turen, ikke bare faglig, men som person. Det å legge fra seg det trygge og reise mot noe helt ukjent er en utrolig følelse, og en spennende opplevelse. Nå sitter jeg igjen med flere fantastiske minner og reiser og flere bekjentskaper fra hele verden. På slutten hadde jeg nesten ikke lyst å dra hjem i det hele tatt, og gjennom hele oppholdet har jeg aldri kjent på hjemlengselen. Jeg kommer alltid til å savne tiden i Australia, og har store planer om å vende tilbake.

Reisebrev fra Singapore

17. mai i SingaporeSkolen var derimot streng. De krever oppmøte hver dag, minst 3 timer. Her må man sjekke inn og ut med fingeravtrykk.

Reisebrev fra Malmö

Bilde med maskotten HawkanJeg anså dette som en spennende mulighet til å få nye impulser, bli kjent med nye folk, og forsøkt å studert i et annet land, og var spent på alle fordelene disse tingene skulle føre med seg! Dette var hovedmotivene mine for å søke som utvekslingsstudent. Og mange lurte kanskje på hvorfor jeg "bare skulle dra til Sverige", men det skulle vise seg å bli et helt annet semester jeg tok del i der borte, enn hva jeg hadde tatt del i her hjemme.

Reisebrev fra Riga

Riga. (Foto: Colourbox).I was a bit surprised to find that RTU does not really have one big centralized campus like MUC, as each faculty is scattered all over the city. The lecture rooms and buildings where not as new and well equipped as in Molde, giving limited possibilities to study at the faculty campus outside lectures. Instead, I usually went to the national library to study, which was very modern and nice. 

Reisebrev fra Ghent

Belgiske vaflerTil tross for sene kvelder og hardt arbeid sitter vi igjen med mye kunnskap og er godt fornøyd med det akademiske utbyttet. Foreleserne var alle veldig dyktige innen sitt felt og mye av pensum i fra University College var tatt i fra forskning som foreleserne nylig hadde utført. 

Reisebrev fra Wien

Wien. (Foto: Colourbox).ESN gjorde en utrolig god jobb i å ønske oss velkommen, legge opp til at studentene ble kjent med hverandre og det var aldri en dag ikke skjedde noe på. De arrangerte så mye at jeg tror de gikk tom for ting å finne på. «Cooking with only one arm» var kanskje det rareste eventet jeg så, så de jobber virkelig for at det alltid skal være noe å gjøre på.

Reisebrev fra Bremerhaven

Beer pongDen internasjonale gruppen ble svært knyttet gjennom oppholdet, spesielt de som møttes hver uke for å spise i lag og feste. Mange introduserte de tradisjonelle rettene fra landet sitt og det ble en norm å diskutere kulturforskjeller for å forbedre forståelsen for hverandre.

Reisebrev fra Steyr

Elva i SteyrJeg har hatt et helt fantastisk semester i Steyr og jeg vil på det sterkeste anbefale alle til å ta et semester i utlandet. Det vil jeg anbefale samme hvilket land i verden du har lyst å reise til, det og bare komme seg vekk fra Norge og det samme gamle miljøet var utrolig bra. Og jeg har møtt så utrolig mange nye mennesker og jeg har fått oppleve kulturer fra alle kanter av verden.

Reisebrev fra Würzburg – Schweinfurt

SolnedgangFor å summere opp har eg hatt eit knakandes fantastisk semester i Tyskland som eg aldri kjem til å gløyme. Eg har fått herlege venner, lært ein god del eg ikkje kunne ha lært i Norge og ein god dose med erfaringar. Og så må det nemnast at eg fekk oppleve at Tyskland tok VM-gull i fotball, mens eg var i Tyskland. Å sjå tyskarar feire (og sjølv vere med på feiringa), er noko eg seint vil gløyme.