English version of this page

Brukernavn og passord

Alle nye studenter og ansatte får tildelt en brukerkonto når de starter ved Høgskolen i Molde. Brukerkontoen er knyttet opp mot Felles Elektronisk IDEntitet, FEIDE, og lar deg bruke samme innlogging på våre IT-tjenester.

BrukerkontoadministrasjonGlemt passord

  • For studenter hentes mobilnummer fra Kontakt- og reservasjonsregisteret. Har du reservert deg mot oppslag, må det registreres i Studentweb.
  • For ansatte hentes dette fra SAP. Logg inn i SAP Portal og legg inn ditt mobilnummer under: Egne data - Personlig profil - Mobilnummer privat.

FEIDE-innlogging

FEIDE-innlogging fungerer så lenge du har status som aktiv student eller er ansatt ved HiMolde.

Etter at avsluttende vitnemål/karakterutskrift er utstedt, har du ikke lengre aktiv studierett. Da kan du benytte elektronisk ID, for eksempel BankID, for å logge inn i Studentweb og sjekke eksamensresultat og din studentstatus. Oppdager du noe som ikke stemmer tar du kontakt med lokal studiestedsadministrasjon.

Lag gode og sikre passord

Et godt passord er lett å huske for deg, men vanskelig å gjette for andre (også for datamaskiner). Passordet bør være så lett å huske at du ikke trenger å skrive det ned. 

  1. Passord bør være så langt som mulig og ha minst 8 tegn. Passordet må inneholde minst ett tegn fra disse fire gruppene:
  • Store bokstaver: A-Z

  • Små bokstaver: a-z

  • Siffer: 0-9

  • Følgende spesialtegn: !#()+,.=?@[]_{}-

Ikke bruk nasjonale tegn som ÆØÅæøå, og ikke gjenbruk tidligere passord, heller ikke passord som er for like tidligere brukte passord.

  1. Lag en egen huskeregel til passordet slik at du ikke glemmer det. F.eks. kan du ha en kort setning som er lett å huske, for så å legge til noe unikt til hvert passord. Eksempel er «Alle-fugler-smaa-de-er-paa-HiMolde» og «Alle-fugler-smaa-de-er-paa-Facebook».      
  2. Ikke bruk passordet ditt på andre tjenester som Facebook, Amazon o.l. Hvis noen knekker det ene får de tilgang til alle tjenestene du har det samme passordet på. Ofte er passordet det eneste som beskytter informasjonen og identiteten din. Hvis passordet lekkes fra en tjeneste du har konto hos, vil unike passord sikre at andre tjenester ikke blir berørt.
  3. Bytt passord en gang i året, eller umiddelbart hvis du tror det er kommet på avveie.  

Bytt passord