Meget vellykket kristiansundstur for administrasjonen

"Byen oss" viste seg fra sin aller beste side da administrasjonen ved Høgskolen i Molde var på besøk. 

Foto: Imponerende ingeniørkunst ved Vestbase. Foto: Jan Ragnvald Eide

En av de mer kjente klisjeene fra norske skolestiler er  den godt brukte "og alle var enige om at det hadde vært en fin tur". Denne merkelappen må allikevel kunne benyttes som påheng på oppsummeringen av administrasjonens dagstur til Kristiansund. 

Dagen startet med buss-sjåfør Jan Tore Tornes mange vittige kommentarer om stort og smått på vei opp til Nordmøre. Freningen er blitt en internetthit etter sine mange videoer på Facebook og var blant annet med i TVNorge-programmet "Slep meg på ferie" (video på facebook kan sees her: https://www.facebook.com/magnusdevoldoffisiell/videos/jan-tore-tornes/2125080651139232/)

Imponerende forhold på Vestbase. Foto: Jan Ragnvald Eide

Etter ankomst Kristiansund ble vi busset ned til Vestbase. Der fikk vi en særdeles innsiktsfull guiderunde med høgskolelektor i petroleumslogistikk Tommy Taknæs. Han har tidligere jobbet ved Vestbase og ga mange av deltagerne flere a-ha-opplevelser da han forklarte om dimensjonene og summene som petroleumsnæringen opererer med.

Bjarne Brunsvik forklarer. Foto: Jan Ragnvald Eide

I løpet av besøket fikk vi også dra innom Equinors ‘subseakatedral’ og se på undervannskompresjonssystemer under kyndig veiledning av Bjarne Brunsvik.

Kursen ble deretter lagt opp til Høgskolesenteret i Kristiansund til lunsj og foredrag med førsteamanuensis Jens- Eric Eliassen. Det ble et fantastisk innsiktsfull og givende foredrag om en næring i stadig økende vekst. Det er ingen tvil om at det er mange dyktige fagfolk ved Høgskolen i Molde.  

Jens Eric-Eliassen. Foto: Jan Ragnvald Eide

Etter foredraget fikk vi også hilse på nytilsatt studiestedkoordinator Bente Weiseth Frantzen som skal være høgskolens forlengede arm i Kristiansund.

Nytilsatt studiestedkoordinator Bente Weiseth Frantzen sammen med høgskoledirektør Gerd-Marit Langøy. Foto: Jan Ragnvald Eide.

Deretter ble det anledning til å utforske Kristiansund og det byen hadde å by på. Mange valgte Sundbåten og der fikk en virkelig se hvor vakker Kristiansund er. «By ved hav» er navnet på bysangen til Kristiansund og det skjønner en virkelig betydningen av når en tar en tur med det som er kjent som verdens eldste selskap for kollektivtransport som fortsatt er i drift.

En tur med Sundbåten anbefales på det sterkeste. Foto: Jan Ragnvald Eide. 

Det var nok flere som kjente seg «i slekt med måsan» underveis på turen. Det er med utsikt fra havet en virkelig får sett hvor vakker Kristiansund er. Det ble snakket om at dette måtte være Norges svar på Venezia. Vi tørr nesten ikke tenke på hvor fint det kan bli dersom Campus Kristiansund blir realisert og bygget på Devoldholmen.

Kyndig foredrag om klippfiskens historie. Foto: Jan Ragnvald Eide. 

Avslutningsvis ble det foredrag om klippfiskens historie på Bryggekanten Brasserie der Odd Williamsen fra Nordmøre Museum virkelig fikk i stemning før en delikat skreimiddag.

Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur. 

 

Emneord: kristiansund, administrasjonen Av Jan Ragnvald Eide
Publisert 5. apr. 2019 14:38 - Sist endret 5. apr. 2019 14:43