Splitter nye auditorium klar til studiestart

De største undervisningsrommene tar steget ut fra nittitallet og inn i den digitale tidsalder. Pandemien gjorde at en fikk muligheten til en grundig ombygging.

Bilde av auditoriet med illustrasjoner på hvordan skjermene kan se ut i fremtiden

Digitaliseringsrådgiver Rolf Magnus Orø viser en skisse over hvordan auditoret kan bli brukt i fremtiden.

Foto: Skjermdump

«Vi gjorde et eksperiment», forteller en sedvanlig engasjert Rolf Magnus Orø. «Vi satte oss bakerst i auditoriet og lekte at vi var en student. Hva så vi, hva hørte vi, hvilket utbytte fikk vi av undervisningen? Svaret på det var fint lite

«Om du sitter langt bak blir det umulig å se hva som står på tavla. Egentlig ville vi ha den ut av auditoriet, men vi vet at mange forelesere ville ha den der. Løsningen blir nå at vi setter et kamera til å filme tavla slik at det som står der blir synlig på lerretet for alle som sitter i salen og eventuelt via video på nettet.»  

Tavla blir værende, inntil videre

Orø legger ikke skjul på at han mener at den gamle krittavla er passé. «Forhåpentligvis kan vi installere digitale tavler fremover. Nå går studentene ned i pause og knipser bilder av det som står der. Med en digital tavle kan du sende innholdet av den på epost eller legge den ut på Canvas. Du får helt andre muligheter.

Skrur alt ned og legger til rette for fremtida

Orø forteller at de var i kontakt med brukergrupper, IT-folk og andre skoler i prosessen med å finne ut hva de nye auditoriene skulle inneholde. I tillegg til å installere løsninger som er tilpasset dagens teknologi forsøker en også gjøre det enklere å oppgradere dem til fremtidig teknologi, dette innebærer blant annet nye kanaler for kabler og lettere bedre tilgang til strømuttak. Om det blir ønskelig med flere kameraer vil dette også bli lett å installere.

Digitalisering i fokus

Høgskolen i Molde har et eget digitaliseringsutvalg. Du kan lese rapporten de har laget her.

Publisert 28. mai 2021 15:02 - Sist endret 28. mai 2021 15:02