Alle eksamener høsten 2020 blir hjemmeeksamener

I utvidet beredskapsgruppe ble det i dag, fredag 30.10., bestemt at alle eksamener høsten 2020 skal gjennomføres som hjemmeeksamen.  Dette av smittevernhensyn.

Tidligere i høst ble det fattet en beslutning om at eksamen i hovedsak skulle avholdes som hjemmeeksamen, men at man kunne søke dekanen på sin avdeling om avvik innen 1. oktober. Da denne beslutningen ble tatt var smittetrykket i landet lavt, og verken Molde eller Kristiansund hadde hatt positive Covid-19-tilfeller siden april måned. Vi signaliserte allerede da at det kunne bli endringer om smittesituasjonen endret seg.

Endret beslutning etter økt smittetrykk

Vi har i dag endret den tidligere beslutningen, og eksamener høsten 2020 vil kun gjennomføres som hjemmeeksamener. Det er flere grunner for det. Det viktigste er hensynet til studenter som er i risikogruppen og/eller syke. Studenter i risikogruppen, og de som ikke er 100% friske på eksamensdagen, vil være forhindret fra å møte. Trolig vil noen av de møte likevel. Vi vil også ha tilreisende studenter til eksamen, med den risikoen det gir nå.

Det kan også nevnes at det var kommet ønsker om store skoleeksamener ganske tett opp til jula. Hvis noen skulle teste positivt med Covid-19, ville det medføre risiko for at vi har mange studenter i isolasjon og/eller karantene i selve juleferien, slik at de ikke kan reise hjem til sine familier. Det vil vi selvfølgelig unngå.

Vi har også sett hen til risikoen for at vi uansett kan bli nødt til å fatte en tilsvarende beslutning om kun hjemmeeksamen på et senere tidspunkt. Det vil være uheldig. For studentene er det best å vite hva de har i vente så snart som mulig. Dermed ender vi altså på en beslutning om at alle eksamener tas hjemmefra, og at muntlige eksamener tas på Zoom.

Vi håper på forståelse for denne endringen, og anser det som en endelig beslutning.

Publisert 30. okt. 2020 15:36 - Sist endret 30. okt. 2020 15:42
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere