Oppbygging og gjennomføring (2024–2027)

Informasjon om studiet

Studiet gir grunnleggende kunnskaper innen fagområdene juss, statsvitenskap, organisasjon og ledelse, samt i samspillet mellom politikk, juss og administrasjon. Det er en allsidig og bred grunnutdanning med en unik fagkombinasjon der juss er et sentralt støttefag. Samfunns- og næringslivet blir i økende grad lovregulert, noe som øker samfunnets behov for juridisk kompetanse. Studiet gjør deg i stand til å forstå sentrale forhold, og endring og stabilitet, i samfunn, politikk, juss og organisasjoner, fra det lokale til det globale plan. Studiet gir et unikt utgangspunkt for forståelse av oppbygningen og funksjonsmåten til det norske politiske og administrative systemet med vekt på både juridiske, politiske og organisasjons- og ledelsesteoretiske innfallsvinkler, og for forståelse av prosesser i og mellom organisasjoner både i offentlig og privat sektor.

Utdanningen kvalifiserer for arbeid i ulike typer stillinger, og gir også et godt grunnlag for videre utdanning på masternvå. Studiet gir spesielle kvalifikasjoner for administrativt arbeid knyttet til saksbehandling, omstillingsarbeid, personalarbeid, evaluering og utredning. Studiet gir også gode forutsetninger for å gå inn i stillinger som innebærer informasjonsarbeid og samfunnskontakt.

Innhold og oppbygging av studiet

Studiet er bygd opp slik at emner innen fagområdene juss, statsvitenskap, organisasjon og ledelse, og metodefag, er integrert over tre år. Se tabellen over emnene nedenfor.

Organisering og læringsformer

For å oppnå læringsutbyttet, benytter studiet varierte undervisningsformer som forelesninger, gruppearbeid, gruppepresentasjoner, diskusjoner og innleveringer. I enkelte emner er det obligatoriske arbeidskrav som må være utført for å få anledning til å avlegge slutteksamen. Noen av arbeidskravene gjennomføres som gruppearbeid. Det legges vekt på at studentene skal delta aktivt i undervisningen. Canvas brukes som læringsplattform.

Presentasjon og diskusjon av forskning inngår som en naturlig del av mange kurs. Trening i akademisk og juridisk skrivemåte er også gjennomgående vektlagt på introduksjonsseminar o.l. og i flere emner gjennom innleveringsoppgave som arbeidskrav. Det legges opp til at studentene skal lære seg å selv kunne foreta egne forskningsbaserte studier, særlig i emnene SAF112 Samfunnsvitenskapelige metoder og statistikk, ADM280 Evaluering og ADM650 Bacheloroppgaven.

Studiet er et heltidsstudium og det er forventet et arbeidsomfang på omkring 40 timer pr. uke.

Bacheloroppgaven gir deg en unik mulighet til faglig fordypning. En tidligere bacheloroppgave, om Nærpolitireformen og politikontaktens rolleutforming i en distriktskomune (Berge og Kleppen 2020), fikk oppmerksomhet blant annet i Politiforum, i lokalavisen og i spørretimen på Stortinget. I en annen bacheloroppgave gjorde Pedersen (2018) en studie av arbeidshverdagen tli ambulansearbeidere i privat og offentlig organisasjonsmodell. Denne ble senere omtalt av professor Dag Ingvar Jacobsen i boken Ledelse og den offentlige dimensjon (2019:198): “Svært få studier kombinerer studier av offentlig-privat og størrelse. En fascinerende bacheloroppgave (!) ved HiMolde (Pedersen 2018) undersøker hvordan ansatte i en ambulansetjeneste opplevde overgangen fra privat til offentlig drift. Forholdet til ledelsen opplevdes av de fleste som å bli dårligere, men dette ser I all hovedsak ut til å skyldes økende størrelse heller enn overgangen til offentlig eierskap”.

Krav til studieprogresjon

Studenter som i løpet av et studieår oppnår mindre enn 25 % av normert studieprogresjon, mister normalt retten til å fortsette på studiet og får status som emnestudent.

Vurdering

Du vil møte varierte vurderingsformer gjennom studiet. Hovedtypene av vurderingsformer er slutteksamen, deleksamen og prosjektoppgave/presentasjon, noen av de gruppebaserte.

Studiemodell

Høst 2024

Vår 2025

Høst 2025

Vår 2026

Høst 2026

Vår 2027

Obligatoriske emner

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 23. mai 2024 04:41:17