Regjeringen med nye nasjonale tiltak for å redusere smittetrykket - hva betyr det for HiMolde?

Utvidet Beredskapsteam ved HiMolde har i dag hatt møte, etter at regjeringen kom med nye nasjonale tiltak for å begrense smittetrykket.  Hovedbudskapet er at HiMolde fortsetter å kjøre fysisk og digital undervisning parallelt.

I pressemeldingen fra regjeringen, 5.11.20, heter det: "Alle universiteter, høgskoler og fagskoler skal vurdere om de i perioden fremover kan redusere undervisning og annen aktivitet som bidrar til økt mobilitet, blant annet press på kollektivtrafikken."

Situasjonen ved HiMolde er imdlertid slik at de aller fleste ansatte og studenter kan komme seg til campusene i Molde og Kristiansund uten særlig bruk av kollektivtrafikk.

Utvidet beredskapsteam ved HiMolde mener det derfor er forsvarlig å fortsette praksisen med å tilby studentene både fysisk og digital undervisning.

Støtte for fortsatt oppmøte på campus.

Ledelsen ved HiMolde har i dag vært i kontakt med smittevernledelsen i Molde kommune og deltatt på kunnskapsministerens møte med rektorene ved universitet og høgskoler. I begge tilfeller er det støtte for at våre studenter og ansatte fortsatt kan komme til campus, så fremt smittevernreglene overholdes.

Undervisning prioriteres

HiMolde ønsker at studentene på studier hvor ferdighetstrening i simulator/øvingsavdeling inngår, blir prioritert. Veiledningssamtaler må i størst mulig grad gjennomføres digitalt, mens samlingsbasert undervisning med tilreisende studenter bør tilbys både digitalt og fysisk

Digitale hjemmeeksamener

Fra før har beredskapsteamet besluttet at alle eksamener høsten 2020 skal gjennomføres som hjemmeeksamener.

Publisert 5. nov. 2020 16:42 - Sist endret 5. nov. 2020 16:43
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere