Oppbygging og gjennomføring (2024–2027)

Informasjon om studiet

Klimaendringene er vår tids største utfordringer og FNs bærekraftsmål er viktige å nå dersom vi skal begrense effektene av klimaendringene. Høgskolen i Moldes logistikkprogrammer fokuserer på effektiv ressursbruk. Studiet i bærekraftig logistikk og sirkulær økonomi skal gi grunnlag for å utvikle og drifte virksomheten blant annet i samsvar med økologiske prinsipper, for å bidra til bærekraftig økonomisk virksomhet.

Studiet gir en yrkesrettet utdanning, med det kan også brukes som grunnlag for en mastergrad. Ferdig utdannede kandidater arbeider med generell administrasjon med vekt på logistikk i alle typer bransjer som driver med fysisk produksjon og distribusjon. Dette omfatter blant annet matproduksjon og distribusjon av ferdigvarer til varehandel, men også andre typer bransjer som eksempelvis serviceindustri, verftsindustri og produksjon av energi vil være aktuelle bransjer.

Grunnet samfunnets økende fokusering på bærekraftig produksjon og distribusjon vil ferdige kandidater som har en yrkesrettet utdanning på 3 år innen økologisk orientert logistikk og økonomi, eventuelt kombinert med et masterstudium i logistikk, bli mer etterspurt i de fleste næringer som utfører produksjon og distribusjon av varer. Eksempler på slike arbeidsoppgaver kan være å bidra til å endre virksomhetens produktdesign og operasjoner for å redusere bedriftens miljøavtrykk.

Innhold og oppbygging av studiet

Studiet går over 6 semestre og består av grunnleggende emner innen metode (matematikk og statistikk), bedriftsøkonomi, samfunnsøkonomi og administrative fag. I tillegg til disse mer generelle emnene inneholder studiet en rekke emner innenfor logistikk og Supply Chain Management, samt emner med særlig bransjerelevans som økologisk produksjon, sirkulær økonomi og grønn logistikk som gjennomføres i samarbeid med forskningsinstitusjonene NORSØK og NIBIO. Andre samarbeidspartnere kan også bli aktuelle.

I fjerde semester kan studenten velge mellom å reise på et utvekslingsopphold i utlandet eller ta valgemner som tilbys i vårsemester. Av emnene som tilbys på våren er to emner spesielt tilrettelagt studiet: Bærekraftig matproduksjon og bærekraftig energi som gjennomføres i samarbeid med forskningsinstitusjonene NORSØK og NIBIO.

I sjette semester kan studenten velge mellom SCM400 Utplassering i bedrift med bacheloroppgave (30 sp) eller ØKL600 Bacheloroppgave (15 sp) og  TRA610 og ØKL400 i sjette semester. Studenter som velger SCM400 Utplassering i bedrift med bacheloroppgave må ta emnene ØKL400 og TRA610 i fjerde semester.

Høgskolen i Molde oppfordrer på generelt grunnlag at norske studenter gjennomfører et semester i utlandet.

Krav til studieprogresjon

Studenter som i løpet av et studieår oppnår mindre enn 25 % av normert studieprogresjon, mister normalt retten til å fortsette på studiet og får status som emnestudent.

Vurdering

Det er i de fleste emner tradisjonell individuell skriftlig skoleeksamen, normalt gitt på digital plattform (Inspera). I tillegg kan prosjektoppgaver og muntlige presentasjoner utgjøre en andel av karakteren.

Studiemodell

Høst 2024

Matematikk forkurs

Forkurset er frivillig, er uten studiepoeng og har ikke eksamen.

Vår 2025

Høst 2025

Vår 2026

Utvekslingssemester eller valgfrie emner

4, semester kan du velge to alternativer: utveksling eller valgfrie emner som undervises på bachelorgradene i logistikk i Molde og Kristiansund, samt på bachelorgraden i økonomi og administrasjon i Molde. Anbefalte valgemner:

Høst 2026

Vår 2027

Obligatoriske emner 6. sem

Sjette semester kan du velge bacheloroppgave og to valgfrie emner som undervises på bachelorgradene i logistikk i Molde og Kristiansund, samt på bachelorgraden i økonomi og administrajon i Molde. Alternativt kan man velge utplassering i bedrift med bacheloroppgave.

Obligatorisk emnevalg 6. sem - utplassering

Obligatorisk emnevalg 6. sem - bacheloroppgave og eller valgfrie emner

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 28. mars 2024 04:38:51