Fakta om programmet

Studiepoeng:
60
Studiets varighet:
1 år
Organisering:
Heltid
Studiested:
Molde
Studienivå:
Årsstudium

Studieplan for Årsstudium i organisasjon og personalledelse (2023–2024)

Informasjon om studiet

I en tid der arbeidslivet preges av endringsprosesser, er det både i offentlig og privat sektor behov for bred kompetanse innen organisasjons- og ledelsesfag og juss. Årsstudiet i organisasjon og personalledelse gir denne type breddekompetanse, der emnene er organisasjonsteori og -psykologi, personalledelse, etikk, arbeidsrett, forvaltningsrett, endringsledelse, foretaksstrategi og stats- og kommunalkunnskap.

Årsstudiet gir bred kompetanse innen organisasjons- og ledelsesfag og sentrale juridiske emner, og egner seg spesielt godt som videreutdanning for yrkesaktive med erfaring fra arbeid innen administrasjon eller ledelse, som vil styrke sin kompetanse særlig innenfor personalledelse og endringsarbeid. Årsstudiet passer også godt som et første steg mot en bachelorgrad ved Høgskolen i Molde, særlig i Politikk, juss og administrasjon, eller i Økonomi og administrasjon.

Hva lærer du?

Studiets læringsutbytte

Kandidaten skal etter fullført utdanning ha:

Kunnskaper

- har kunnskap om viktige temaer innen personalledelse,

- har kunnskap om teorier for hvordan organisasjoner er bygd opp og fungerer,

- har oversikt over sentrale teorier innen etikk, arbeidspsykologi, ledelse, læring og organisasjonsendring,

- har kunnskap om forvaltnings- og arbeidsrettslige problemstillinger,

- har kunnskap om strategiske problemstillinger i bedrifter og organisasjoner, og

- har kunnskap om offentlige institusjoner på ulike styringsnivå (det nasjonale, det regionale og det kommunale nivå), samt om forholdet mellom nivåene.

Ferdigheter

- har en grunnleggende forståelse av egen rolle i arbeidsrelasjoner, og i det å lede og bli ledet,

- har utviklet evnen til å identifisere organisasjonsfaglige problemstillinger og drøfte mulige løsninger innen organisasjonsendringer,

- kan se sammenhenger mellom organisasjonsmessige forhold, lederroller og medarbeidernes situasjon,

- kan bidra til at både arbeidsgiver- og medarbeiderperspektivet ivaretas i spørsmål som dreier seg om endring i organisasjoner,

- kan løse praktiske arbeids- og forvaltningsrettslige problemstillinger,

- kan identifisere etiske problemstillinger og dilemmaer med utgangspunkt i grunnleggende etiske teorier,

- ha utviklet god forståelse for bedrifters konkurransesituasjon og strategiarbeid, og

- kjenner til sentrale elementer rundt konflikt og konflikthåndtering i organisasjoner.

Generell kompetanse

- kan anvende grunnleggende teori i praktisk personalledelse,

- har et grunnlag for etisk refleksjon og argumentasjon, 

- kan kombinere bruk av organisasjons- og ledelsesfag og juridiske fag til å identifisere ulike type utfordringer i arbeidslivet, og

- kan lede et gruppearbeid eller prosjekt.

Opptak

Generell studiekompetanse (GSK)
Dersom du ikke har GSK og fyller 25 år eller mer i søknadsåret kan søke på bakgrunn av
realkompetanse.

Her kan du lese mer om ulike typer dokumentasjon for opptak.

Oppbygging og gjennomføring

Programmets innhold

Arbeidslivet er i stadige endringsprosesser og har behov for folk med bred kompetanse innen organisasjonsfag og juss. Årsstudium i organisasjon og personalledelse gir deg breddekompetanse i sentrale emner som organisasjonsteori, endringsledelse, etikk, forvaltnings- og arbeidsrett. 

 

Her legger vi stor vekt på dialog mellom lærer og student, og sterk kobling mellom teori og praksis. Høgskolen har et stort og aktivt fagmiljø som liker å utfordre hvordan det tenkes og handles i organisasjoner, og studentene blir invitert med på faglige og sosiale arrangementer og diskusjoner. 

 

Årsstudiet passer godt som videreutdanning eller som første steg mot en bachelorgrad i Politikk, juss og administrasjon, eller i Økonomi og administrasjon, ved Høgskolen i Molde. 

 

Studiet kan tas på deltid ved siden av jobb. 

Organisering og læringsformer

For å oppnå læringsutbyttet, benytter studiet varierte undervisningsformer som forelesninger, gruppearbeid, presentasjoner, diskusjoner og innleveringer. I de fleste emnene er det obligatoriske arbeidskrav som må være utført for å få anledning til å avlegge slutteksamen. Noen av arbeidskravene gjennomføres som gruppearbeid. Det legges vekt på at studentene skal delta aktivt i undervisningen. Presentasjon og diskusjon av forskning inngår som en naturlig del av flere emner. Trening i akademisk- og juridisk skrivemåte er også gjennomgående vektlagt og i flere av emnene gjennom innleveringsoppgaver. Canvas brukes som læringsplattform.

Studiet er et heltidsstudium og det er forventet et arbeidsomfang på omkring 40 timer pr. uke. Studiet er også velegnet som deltidsstudium.

Krav til studieprogresjon

Studenter som i løpet av et studieår oppnår mindre enn 25 % av normert studieprogresjon, mister normalt retten til å fortsette på studiet og får status som emnestudent.

Videre studier

Årsstudiet egner seg spesielt godt som videreutdanning for yrkesaktive med erfaring fra arbeid innen administrasjon eller ledelse, som vil styrke sin kompetanse særlig innenfor personalledelse og endringsarbeid..

Årsstudiet passer også godt som et første steg mot en bachelorgrad ved Høgskolen i Molde, særlig i Politikk, juss og administrasjon, eller i Økonomi og administrasjon. For disse to bachelorgradene finnes det også muligheter for å gå videre på Master i samfunnsendring, organisasjon og ledelseMaster i helseledelse eller Master of Science in Sport Management ved Høgskolen i Molde, eller masterprogram ved andre universitet og høgskoler.

Studiemodell

Høst 2023

Velg studieretning for å se emner

Vår 2024

Årsstudium i organisasjon og personalledelse

Årsstudium i organisasjon og personalledelse

Velg studieretning for å se emner

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 21. juni 2024 22:22:07